вівторок, 23 червня 2020 р.

До Дня молоді


  Щорічно в останню неділю червня в Україні святкують День молоді. На сучасному етапі розвитку нашої держави досить гостро стоїть проблема формування дозвіллєвої культури молоді. І важливу роль в її організації відіграє книга. Пропонуємо до уваги юного читача віртуальну виставку-рекомендацію “Відпочинь з книгою”.



 
Браун Д.  Код да Винчи: роман/Дэн Браун.- М.:АСТ; Киев, ЗАО “НКП”, 2006.-542 с.

Ця книга стала міжнародним бестселлером: вона переведена на 44 мови і видана загальним тиражем більш ніж 81 мільонів екз. Код да Винчиочолює список бестселерів журналу Нью-Йорк Таймс”. Роман, написаний в жанрі інтелектуального детективного трилєра зміг пробудити широкий інтерес до легенди про Святий Грааль та роль Марії Магдалєни в історії християнства.

 
Голдінг,В. Володар мух.-К.:Видавництво Соломії ПавличкоОснови,2004.-254 с.

“Володар Мух”- найвидатніший твір Голдінга, написаний у формі філософської притчі, де автор розповідає історію групи хлопчаків, яких авіакатастрофа закинула на безлюдний острів.

  
 
 
Жадан,С. Інтернат: роман/Сергій Жадан.- Чернівці: Меридіан Черновіц, 2017.- 336 с.

Події, описані у книзі відбуваються у січні 2015 року на Донбасі. Паша, вчитель однієї зі шкіл спостерігає, як лінія фронту неухильно наближається  до його дому. Стається так, що він змушений цю лінію перетнути., щоби потім повернутись назад. І для цього йому щонайменше потрібно визначитись, на чиєму боці його дім...

Лойко С. Аеропорт/Пер. з рос. О.Гончар.- Київ: Брайт Стар Паблішинг, 2016.- 376 с.

Аеропорт” – це не хроніка, не розслідування, не літопис. Це художній вимисел заснований на реальних фактах. У книзі багато персонажів, багато переплетених драматичних сюжетних ліній. Роман не тільки і не стільки про війну. Він і про любов, і про зраду, пристрасть, ненависть, лють, ніжність, відвагу, біль і смерть.
 
Мартін Дж.Р.Р. Гра престолів: Роман/Джордж Р.Р.Мартін.- К.:Вид.група КМ-БУКС,2017.-800 с.

Гра престолів”- перший роман з циклу Після льоду і полум’я”. Жанр – епічне фентезі з елементами жаху. Перша книга циклу – це захопливий світ Сімох Королівств, де літо й зима тривають по кілька років, з півночі наступають загадкові й моторошні вороги, а вельможні родини ведуть війну за престол. Cправжню популярність твір отримав після екранізації роману у 2011 році.

Рутківський,В. Сині води: історичний роман.- Тернопіль:Навчальна книга.- Богдан,2019.-
440 с.

Рік 1361. Волею долі князь Дмитро Боброк опиняється в центрі подій, що зрештою, призводить до битви над річкою Сині Води – однієї з найбільших битв в історії середньовічної Європи. Вистояти у смертельній боротьбі йому допомагають  троє відчайдушних друзів. Разом з героями роману українського прозаїка Володимира Рутківського “Сині Води” читач не лише зазнає безліч захопливих пригод, а й дізнається, хто врятував великого князя литовського та руського Ольгерда від стріли найманого вбивці, познайомиться з властителем Золотої Орди ханом Мамаєм, побуває в Києві – одній з найвеличніших столиць Європи. А головне – переконається в тому, що потяг до свободи долає будь-які перепони.




Скрябін, Кузьма. Я, Побєда і Берлін/Кузьма Скрябін.- Харків: Фоліо, 2018.-223 с.

Ця книжка – літературний дебют відомого українського співака Андрія Кузьменка, лідера групи “Скрябін”, який загинув в автомобільній аварії 2 лютого 2015 року.До збірки увійшли дві повісті “Я,”Побєда”і Берлін” і “Місто”, а також тексти відомих пісень групи.

Толкін Дж.Р.Р. Володар Перснів.-Львів: Видавництво Астролябія, 2016. 

Це трилогія: I том – Володар Перснів.Братство Персня., II том – Володар Перснів. Дві вежі.”, III том “Володар Перснів. Повернення короля.’
“Володар Перснів”- один із найвідоміших творів жанра фентезі. Основою цієї історії є боротьба за Перстень Влади, що випадково потрапив до рук гобіта Більбо Торбина. Саме цього Персня бракує Темному Володареві для того, щоб завоювати увесь світ. Тепер небезпечні пригоди випадають на долю Фродо Торбина, бо йому довірено цей Перстень.



Шкляр В. Ключ:Роман.- Харків: Клуб сімейного дозвілля,2019.-256 с.

Василь Шкляр – один із найтитулованіших та найулюбленіших письменників країни, батько українського бестселера”.
Герой роману – журналіст Андрій Крайній – справжній ерудит, вільно володіє багатьма мовами, але з матеріальними цінностями якось не склалося: доживши до віку Христа, не має даху над головою. Тому він не відмовився від теплого помешкання, хоч ключ йому дав дивакуватий незнайомець, а номер квартири навіює забобонний страх. Незабаром Крайньому знадобляться ще два ключі: до таємниці  зникнення господаря квартири номер 13 і до серця фатальної жінки, до якого не так легко достукатися.


Немає коментарів:

Дописати коментар