пʼятницю, 20 листопада 2020 р.

Віртуальне інтерв'ю "Вільні творити майбутнє"

 

       Бібліотеки нашого району в своїй роботі висвітлюють важливі для України події, знаменні і пам'ятні дати. 21 листопада ми відзначаємо День Гідності та Свободи. Бібліотекарі виcловили cвою думку, що для них значать поняття "свобода" та "гідність" і чим для них є День Гідності та Свободи.

 Центральна районна бібліотека: "Події, що відбулись на Майдані, змінили не лише політичне життя України, а і нас самих, нашу свідомість. Революція Гідності кардинально змінила напрямок розвитку нашої держави та суспільства, згуртувала справжніх патріотів Батьківщини навколо високої мети – відстоювання незалежності держави, її європейський напрямок розвитку, усвідомлення українцями своєї громадянської ваги і громадянського обов’язку, збереження своєї культури, мови, історії, традицій. Але шанс на зміни дістався нам дорогою ціною. В серці кожного українця буде жити пам’ять про Героїв Небесної Сотні та воїнів АТО, що й на сьогоднішній день гинуть, захищаючи рідну землю. Гідними синами України є Герої Небесної Сотні, воїни АТО, волонтери. Гідними маємо бути і ми. А за свободу треба боротися, за це боролися наші пращури, за це ми боримось сьогодні на Сході України."

                             
                                            Виставка-реквієм у центральній районній бібліотеці

 

  Лиманська селищна бібліотека №3:      "МАЙДАН,     РЕВОЛЮЦІЯ,  ВИПРОБУВАННЯ,    ЦІННІСТЬ ОСОБИСТОСТІ ЛЮДИНИ,   ВИМІР ГІДНОСТІ – ці слова стали для нас особливо важливими після подій 21 листопада 2013року. Так і ключове слово – гідність. Бо тільки людина, яка має гідність, вільна творити майбутнє. Здається, тільки той, хто має гідність, може знайти в собі сили робити те, що вважає за потрібне. Це сталося на Майдані. На Майдані ніхто не знав, що принесе завтрашній день. Завтра могло і не стати. Всі поспішали жити сьогодні. І тепер кожному з нас необхідно усвідомити, за що боролися учасники Євромайдану і заради чого пожертвувала своїм життям Небесна сотня та воїни, які загинули та гинуть досі у боротьбі за свободу, цілісність та єдність держави. Тому наш обов’язок не скривдити цих мужніх людей заради майбутнього. Ми стали іншими, і саме нам творити нову історію України, велику і рівну серед країн світу. То ж маємо бути гідними її, і знаєте чому? Бо:

«Люблять Батьківщину не за те, що вона велика, а за те, що вона твоя»

                                                                                                            Цицерон

 

Павлівська сільська бібліотека: "Гіппократ стверджував, що Душа людини розвивається до самої смерті. Тож я думаю, що кожна людина,  сприймаючи   волю  Бога – Творця,  душею робить свій вибір свободи, якою дорогою йому рухатись вперед .  Найголовніше,  що ми,  люди, повинні розуміти – це жити в любові до ближнього свого, до сім’ї,  до народу,  до землі своєї  і до живої планети  Землі в цілому.  Ми повинні змалку виховувати у наших дітей - громадян майбутнього покоління,  найкращі духовні  якості людини , щоб не рушити закони природи,  бути розумними і гідними своїх батьків. З сивої давнини предки нам передали гідність,  як незламну  честь з   почуттям справедливості,  віри,  надії , та любові. Тож   бережімо  духовні надбання нездоланної  волі, праведної свободи в  ім’я  майбутніх поколінь.

Гідність і свобода хай живе в душі,

Правдою і вірою, світочем в житті,

Сяйвом променистим світить у  путі

І народ єднає в дружбі назавжди."

 

Яковлівська сільська бібліотека: "Не дивіться на Україну, як на землю своїх батьків. Дивіться на неї, як на землю свої дітей. І тоді прийдуть зміни..."- сказав один із моїх улюблених сучасних співаків та громадський діяч Святослав Вакарчук. Я від усього серця прагну кращої країни для своїх дітей та онуків, але мені іноді здається, що треба дуже поспішати братися до роботи, поки що ще можна щось змінити. Я не одна в своєму прагненні, і за нами - майбуття!"

                                      Фотоколаж, підготовлений бібліотекарем Яковлівської с/б
 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар