понеділок, 5 жовтня 2020 р.

Година скорботи "Голокост: трагедія Бабиного Яру"

     29 вересня 2020 року – 79-ті роковини одного з найжахливіших символів Голокосту – масових розстрілів мирного населення в урочищі Бабин Яр у Києві, які нацисти вчинили у 1941-1943 роках.

    Єврейська громада у довоєнному Києві була другою за чисельністю після української. Згідно з переписом 1939 року євреї складали 26,48% міського населення (українці – 53,21%). Після нацистської окупації фактично всіх євреїв, які залишилися в окупованому Києві, було вбито.

     Київський Бабин Яр – світовий символ Голокосту в Україні, один із найбільш масштабних злочинів знищення єврейського населення нацистами під час Другої світової війни. Лише за два осінні дні – 29 і 30 вересня 1941-го – карателі розстріляли понад 33 тисячі євреїв: жінок і дітей, чоловіків і людей похилого віку. А в наступні два роки Бабин Яр у Києві став місцем регулярних розстрілів, останні жертви були страчені 5 листопада 1943-го. Точна кількість жертв невідома й до сьогодні. Фахівці сходяться на тому, що в часи нацистської окупації у Бабиному Яру знищено понад 100 тисяч осіб. Розстріли в Бабиному Яру тривали аж до визволення Києва від окупантів.

СХИЛІМО ГОЛОВИ У СКОРБОТІ ЗА ЖЕРТВАМИ БАБИНОГО ЯРУ ТА ВСІХ МАСОВИХ РОЗСТРІЛІВ В УКРАЇНІ 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар