четвер, 28 травня 2020 р.

Слайд-презентація “Права дитини”



    Щороку, в перший день літа, ми відзначаємо свято маленьких громадян нашої країни – Міжнародний день захисту дітей.  Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги.
    Діти – наш найдорожчий скарб, наша радість і наше натхнення. Саме тому, святий обов’язок родини, школи, органів влади та громадськості подбати про всебічний розвиток інтересів та здібностей українських дітей, забезпечити їм належний рівень виховання і дотримання їхніх прав.
   Офіційно  Міжнародний  день захисту  дітей засновано в 1949 році. Саме тоді у Парижі  відбулася  спеціальна  сесія  Міжнародної демократичної  федерації  жінок, на якій і було ухвалено  рішення заснувати  міжнародний  День  захисту  дітей. Це  було зумовлено  тим, що після  Другої  світової  війни  багато неповнолітніх  по всьому світу залишилися  сиротами, без даху над головою, їжі і з різними захворюваннями. Відзначати свято почали з 1950 року, тоді урочисті заходи відбулися в 51 країні світу. А вже в 1989 році ООН представила Конвенцію з прав дитини.
 
   Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини в 1991 році, проте відзначати свято почала з 1998 року – після підписання 30 травня президентом Леонідом Кучмою указу "Про день захисту дітей".

   Пропонуємо слайд-презентацію Права дитини, у якій інформація надана в простій і зрозумілій формі. Даний матеріал стане у нагоді  вихователям, вчителям, бібліотекарям, спеціалістам, що працюють з дітьми.



Немає коментарів:

Дописати коментар